Lichaam Els Borst ernstig toegetakeld

Volgens een hulpverlener was het lichaam van de 81-jarige minster Els Borst zwaar toegetakeld. De knokkels aan haar beide handen waren kapot, ze had een hoofdwond en haar neus was niet meer zichtbaar.

Het heeft er alle schijn van dat Els Borst zich heeft verzet tegen een of meerdere belagers. In De Telegraaf vertelt een hulpverlener gemeld dat het lichaam van de minister van Staat ernstig was toegetakeld.

Mevrouw Borst werd maandagavond levenloos door een buurvrouw gevonden achter haar auto in de garage, in een plas bloed. De vrouw heeft van de recherche een spreekverbod gekregen. Ze vertelde eerder wel al dat de deur van de garage open stond.

Donderdag meldde de recherche dat minister Borst hoogstwaarschijnlijk slachtoffer is geworden van een misdrijf. Binnengekomen tips hebben tot nu toe nog niet geleid tot een doorbraak in de zaak.

In de Domkerk in Utrecht vindt vandaag een afscheidsdienst plaats. Onder anderen premier Mark Rutte en minister Edith Schippers van Volksgezondheid zullen daar aanwezig zijn.

Gesproken wordt er onder meer door oud-premier Wim Kok, D66-leider Alexander Pechtold en Els Borst’s dochter Andra.

Gisteren werden al rouwkransen bezorgd van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen