Placeholder

Letterman stopt

David Letterman stopt volgend jaar als presentator van The Late Show. Volgens Variety maakte de talkshowhost donderdag in zijn programma bekend dat hij met pensioen gaat.

"Het was fantastisch, de zender is fantastisch, maar ik ga met pensioen", zei de 66-jarige komiek in een verklaring. "Ik wil het publiek en iedereen die heeft meegewerkt aan het programma heel erg bedanken." Als grap voegde de tv-ster nog toe: "Het vertrek betekent dat ik kan trouwen met Paul", waarmee hij verwees naar zijn vaste bandleider Paul Shaffer.

De 66-jarige Letterman heeft The Late Show bij CBS nu bijna 21 jaar gepresenteerd. Daarvoor deed hij bij NBC 11 jaar lang Late Night. Daarmee is hij de langstzittende talkshowhost in de Amerikaanse tv-geschiedenis.

Het nieuws werd op Twitter bekendgemaakt door muzikant Mike Mills (bekend van R.E.M.), die bij de opname van het programma was.

President Barack Obama gaat David Letterman missen. De president, die meerdere keren te gast was bij de talkshowhost, twitterde donderdagavond: "Er zijn meer dan tien redenen waarom David Letterman zal worden gemist.'' De Top 10 is een populair onderdeel van Lettermans show."

Ook andere talkshowhosts zoals Jimmy Kimmel en Ellen DeGeneres hebben via Twitter laten weten dat ze Letterman gaan missen. "David Letterman is de beste die er is en ooit was", schreef Kimmel. DeGeneres twitterde: "Het waren 31 ongelooflijke jaren. Televisie zal niet hetzelfde zijn zonder jou, Dave."