×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Lee Towers ontvangt Edison Oeuvreprijs

1.07.2017 -

Lee Towers heeft vrijdagavond in Rotterdam zijn Edison Oeuvreprijs in ontvangst mogen nemen. De 71-jarige zanger kreeg de onderscheiding voor “zijn enorme oeuvre en buitengewone verdiensten voor de Nederlandse muziek”.


De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb overhandigde Lee zijn prijs. Voor de zanger was het geen verrassing dat hij in het zonnetje werd gezet, vorige maand maakte de Stichting Edison bekend dat de ‘zingende kraanmachinist’ een oeuvreprijs op mocht komen halen. “Zo’n prijs krijg je natuurlijk niet als je 25 bent, dan ben je nog te piep”, zei Lee vrijdag in RTL Boulevard. “Ik heb een mooie bijdrage geleverd aan de Nederlandse showbusiness.”

Lee kreeg zijn prijs tijdens het Edison Jazz/World event. Ook de Amerikaanse jazzsaxofonist Joshua Redman werd onderscheiden, hij kreeg de Oeuvreprijs Jazz 2017. De Edison is de oudste muziekprijs van Nederland.