Lauren Verster zet werk op tweede plaats: ‘Ik ben gelukkig geen carrièrebitch’

Lauren Verster werd ruim een jaar geleden voor het eerst moeder en sinds dat moment staat haar dochter Leentje centraal. De presentatrice vindt werk een stuk minder belangrijk geworden en richt zich zoveel mogelijk op haar kleine meid, onder meer door niet meer te reizen voor haar baan.

Lauren vindt het moederschap helemaal fantastisch. Dochter Leentje werd in januari 2018 geboren en sindsdien vindt ze dingen over kinderen interessant die ze vroeger eigenlijk helemaal niet zo boeiend vond. ‘Ik vind het echt heel interessant. Ik kan nu wel stoer gaan roepen dat ik dat niet vind, maar de biologie heeft het zo geregeld dat ik alles wat mijn kindje doet geweldig vind. Ook al doet ze gewoon iets heel normaals, ik sta handenklappend en stralend naast haar, denkend: wat gênant is dit. Maar ik voel het nu eenmaal zo’, aldus een stralende Lauren aan Weekend.

Voor haar programma’s Lauren Verslaat, Fort Boyard, Expeditie Poolcirkel en Atlas reisde de blonde presentatrice de wereld over, maar dat is voorbij. ‘Ik ga niet meer naar het buitenland voor mijn werk. Ik heb dat lang gedaan, want ik had een soort avonturierszucht over me, maar ik vind het nu heel fijn om in Nederland iets te kunnen maken. Dat ik nu een kind heb, heeft er zeker mee te maken.’

Dat het moederschap haar zachter heeft gemaakt, wil niet zeggen dat Lauren haar werk niet meer serieus neemt. ‘Voor mijn werk ben ik een journalistieke tijger en het volgende moment ga ik naar huis en ben ik weer een liefdevolle moeder en echtgenote.’ De presentatrice is dan ook erg blij dat het moederschap haar zo goed bevalt. ‘Anders was ik zo’n koude, afstandelijke carrièrebitch geworden. Ik ben gewoon graag bij mijn kind’, besluit Lauren.