Lauren Verster pakt het luchtiger aan

Lauren Verster pakt het in haar nieuwe reportageprogramma Lauren! van de AVROTROS luchtiger aan dan wat kijkers van haar gewend waren. In het Veronica-programma Lauren Verslaat behandelde ze vroeger meer serieuze onderwerpen. 'Van PKK in het noorden van Irak tot mensenhandelaren in Nigeria. Nu had ik zin om weer zoiets te doen, maar luchtiger. Ik kon daar nooit een knipoog of lach infietsen', vertelt Lauren in Metro.

In de eerste aflevering die maandagavond te zien is, gaat Lauren op pad met de Dreamboys, een groep strippers uit Londen. 'Avond aan avond trekken ze honderden hysterische dronken Engelse vrouwen. In rijen liggen ze voor de deur. Ik was wel benieuwd naar wie die naakte dansers zijn', zegt Lauren.

In andere afleveringen probeert Lauren onder andere de drijfveren van pokeraars en de sterkste man van Nederland te ontdekken. In Engeland blijft Lauren 36 uur wakker op een Airsoft evenement. Daar spelen in camouflagepakken gehulde mannen gewapend met peperdure replicawapens, een oorlogsmissie zo realistisch mogelijk na. In Amsterdam nam ze deel aan een pokertoernooi.

In het ruige Schotland gaat ze terug naar het oergevoel en probeert daar volledig van de natuur te leven. Samen met een aantal Nederlandse experts in bushcraften slaapt ze in de open lucht en probeert ze te overleven op bessen en thee van in het bos gevonden kruiden.