×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Lady Gaga beschuldigd van stelen Shallow

Lady Gaga beschuldigd van stelen Shallow
9.08.2019 -

Steve Ronson beweert dat Lady Gaga haar hit Shallow van hem heeft gestolen. Hij is van plan een rechtszaak tegen de zangeres aan te spannen, waarin hij miljoenen van haar eist.


Lady Gaga schreef Shallow samen met Andrew Wyatt, Anthony Rossomando en Mark Ronson. Het nummer is drie keer te horen in de film A Star Is Born, waarin ze het samen met Bradley Cooper zingt. In februari won Shallow de Oscar voor beste filmliedje.

Volgens Ronsen is een korte muzikale passage in het nummer direct overgenomen uit het nummer Almost dat hij in 2012 schreef. De advocaat van Lady Gaga noemt zijn beschuldigingen ‘een schaamteloze poging om geld te verdienen aan het werk van een succesvolle artiest’. Ook laat de raadsman weten dat de notencombinatie waar Ronsen het alleenrecht op beweert te hebben, vrij vaak en ‘al eeuwenlang’ terugkomt in de muziekwereld.