×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Laatste optreden van Koos Alberts alsnog op tv

Laatste optreden van Koos Alberts alsnog op tv
22.02.2019 -

SBS6 zendt zaterdagavond een nieuwe montage uit van de concertregistratie van de Toppers in Concert. De show was op oudejaarsavond ook te zien op televisie, maar toen zonder het optreden van de in september overleden Koos Alberts. Het was zijn laatste grote optreden.


Een woordvoerster van De Toppers zegt dat er is geluisterd naar kritiek van de artiesten met wie Koos Alberts in mei vorig jaar een kwartier lang het podium in de Johan Cruijff Arena deelde tijdens de All Stars Medley. Dat waren Ben Cramer, Ronnie Tober, Imca Marina, Ria Valk, Bonnie St. Claire en Marga Bult. Zij waren teleurgesteld dat de pauze-act uit de oudejaarsuitzending was geknipt en kwamen in actie, vertelt Cramer aan De Telegraaf.

De woordvoerster van De Toppers zegt dat de kwestie is opgelost. ‘Het klopt dat artiesten die hadden meegewerkt aan de All Stars Medley hun beklag hadden gedaan dat hun halftimeshow niet in de tv-uitzending zat die op oudejaarsavond te zien was op televisie. Het is niet gebruikelijk de pauze-act in de tv-registratie op te nemen. In overleg met de zender én met de weduwe van Koos Alberts is het gelukt om een nieuwe montage te maken en in deze vorm alsnog uit te zenden.’ De SBS6-uitzending is zaterdag om 23.45 uur te zien.

Dankbare Toppers

De veertiende editie van het meezingfeest Toppers in Concert had vorig jaar als thema Pretty in Pink: The Circus Edition. De concertreeks trok verspreid over drie dagen in mei ruim 200.000 in het roze uitgedoste fans van René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom, en Jan Smit.

Koos Alberts, de zanger van het levenslied, overleed in september op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van blaaskanker. Na zijn overlijden reageerden de Toppers met een gezamenlijke verklaring. ‘68.000 bezoekers lieten horen en voelen hoe zijn hits zijn geworteld in de Nederlandse samenleving’, stond in de Toppers-reactie. ‘Koos bedankt! R.I.P.’