×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Laatste dag Obama’s: de meest memorabele momenten

19.01.2017 -

Het is de allerlaatste dag dat Barack Obama de president van de Verenigde Staten is. Morgen nemen hij, Michelle en dochters Malia en Sasha afscheid van het Witte Huis en is het Donald Trump die zijn plek inneemt. Naast de vele bijzondere dingen die Barack heeft gepresteerd als president, staan hij en Michelle erom bekend dat ze veel in de media te zien zijn. Hier zijn hun meest memorabele momenten van de afgelopen 8 jaar.


Eerste dans als POTUS en FLOTUS


De eer was aan Beyoncé om in 2009 bij het inauguratiebal van Obama te zingen voor de kersverse First Lady en President. Het was de eerste dans van het stel als FLOTUS en POTUS. 

Razendsnelle vliegenmepper

Tijdens een interview in 2009 was er een erg hardnekkige vlieg aan het rondvliegen. Barack laat dit niet op zich zitten en mept het beestje zo neer.

Michelle doet moeder-dansjes

Bewegen doet Michelle Obama maar wat graag en ze ziet dat anderen ook het liefst doen. Ter ere van haar Let's Move Campaign danst FLOTUS met Jimmy Fallon de sterren van de hemel, tot twee keer toe. Maar ook echtgenoot Barack kan aardig dansen, zo was te zien bij Ellen.

De baby-susser

Een meisje is nogal aan het huilen op de arm van Michelle. Als de moeder toch ook graag een foto van het baby'tje met Barack wil pakt hij het meisje over. Ze stopt per direct met huilen.

Zingen als een echte artiest

Minstens twee keer heeft Barack Obama bewezen over een gouden keeltje te beschikken.

Als een normaal mens winkelen

Ellen DeGeneres vond het wel eens tijd dat de first lady opnieuw leerde haar boodschappen zelf te doen. Dus nam de talkshowhost haar mee uit winkelen.

Redder in nood

Wanneer een zwangere vrouw dreigt flauw te vallen tijdens een speech van de president bedenkt hij zich geen moment en schiet te hulp.

Carpool Karaoke

Net als haar echtgenoot kan Michelle een aardig moppie zingen. En rappen, zo blijkt!

Mic Drop

De president sluit zijn laatste Correspondent's Dinner op legendarische wijze af.

Gilmore Girl

Twee vliegen in één klap. Michelle kon haar Let Girls Learn initiatief promoten terwijl Alexis Bledel de nieuwe afleveringen van Gilmore Girls aanprijst.

Gemene tweets

Sommige mensen uiten hun ongenoegen over Barack op Twitter, maar bijna bij iedere tweet slaat hij keihard terug.

Touwtje springen

Dansen, touwtje springen. Geven Michelle Obama een sportactiviteit en ze kan het als de beste.

Handjes schudden met de kleine prins

Tijdens hun bezoek aan het Verenigd Koninkrijk gingen de Obama's mee met William en Kate. Zij kregen de eer om prins George te ontmoeten, in badjas!

Ga naar school!

De first lady wil graag dat iedereen naar school gaat. Hoe kan ze de jeugd beter bereiken dan door een videoclip te maken?!

De kalkoen-grappen

Ieder jaar met Thanksgiving gunt Barack een kalkoen de vrijheid. Deze 'pardoning' gaat gepaard met flauwe grappen, tot groot ongenoegen van zijn dochters soms.  

Eer aan Michelle in laatste speech

In zijn laatste speech houdt Barack het niet droog als hij zijn steun en toeverlaat, Michelle, bedankt.