×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Kus koningin Sofia zorgt voor verwarring

19.09.2013 -

De Spaanse pers staat voor een raadsel. Wat betekende het gebaar van koningin Sofia woensdag bij het La Zarzuela paleis? "Je kunt er in zien wat je wilt", aldus de verslaggever van de Baskische krant El Correo donderdag. La Razon is zo ondersteboven van de tedere geste dat de hele voorpagina is ingeruimd voor een foto.


Wat gebeurde er tijdens het wachten op de komst van het Nederlandse koningspaar? Een vrouw geeft de man met wie ze meer dan 50 jaar is getrouwd een vluchtige kus op de wang. De man is koning Juan Carlos en de vrouw is koningin Sofia. Meer dan 80 journalisten zijn er getuige van en na afloop is er verwarring.

Zo normaal als het lijkt is het namelijk niet. Gebruikelijk is het evenmin, vandaar de discussie. "Het leek wel of ze elkaar voor het eerst in weken weer zagen", interpreteerde een verslaggever de kus, die Juan Carlos snel afveegde. ,,Een teken van betere tijden", meende de waarnemer van La Razon.

Sofia werd vorig jaar in een biografie 'eenzaam' genoemd. Juan Carlos heette in een recent artikel in Vanity Fair de 'eenzame' koning. Het is geen geheim meer dat beiden gescheiden levens leiden en alleen bij officiële gelegenheden nog samen verschijnen. De gouden bruiloft werd vorig jaar niet gevierd. De amoureuze escapades van de koning hebben Sofia pijn gedaan.

Een publieke kus is sinds 2008 niet meer gezien volgens het blad Vanitatis. De aanleiding was toen ook anders: een Spaans doelpunt bij het EK voetbal.  Om de kus   Om