×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Kritiek op Fergie’s uitvoering van volkslied

19.02.2018 -

De versie van het Amerikaanse volkslied die Fergie zong voor de aftrap van de NBA All-Star Game, kon niet iedereen bekoren. Haar uitvoering werd op het internet flink afgebrand en ook de spelers die tijdens het lied in beeld kwamen, leken hun twijfels te hebben over het optreden.


De All-Star Game is een vriendschappelijke wedstrijd tussen twee gelegenheidsteams bestaande uit sterspelers van de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Met het duel wordt jaarlijks geld ingezameld voor goede doelen. De Canadese rockband Barenaked Ladies bracht het Canadese volkslied Oh Canada ten gehore en Fergie was uitgekozen om The Star-Spangled Banner te zingen voor Amerika.

De zangeres koos voor een vrij lange jazzversie van het volkslied, die volgens verschillende mensen op Twitter leek geïnspireerd op Marilyn Monroe's beroemde verjaardagsserenade aan president Kennedy. Tijdens het live uitgezonden optreden kwamen enkele spelers en bezoekers in beeld, die zich niet enorm gecharmeerd toonden. Zo leken basketballer Draymond Green en presentator Jimmy Kimmel hun lach niet in te kunnen houden.

Fergie was niet de enige die werd bekritiseerd om haar optreden bij de wedstrijd. Eerder op de avond kreeg comedian Kevin Hart de volle laag op social media toen hij in het voorprogramma de spelers introduceerde en daar volgens veel kijkers veel te lang over deed.