Krabbé’s hadden ruzie op de set

Jeroen Krabbé en zoon Martijn Krabbé zijn vanaf 15 september samen te zien in de nieuwe dramaserie De man met de hamer, het acteerdebuut van Martijn. Volgens Jeroen was het een idee van Joop van de Ende dat de twee samen zouden spelen. ’Hij doet het heel goed’, zegt Jeroen over zijn zoon. ’We hebben veel ruzie gemaakt, maar dat was de tekst’, grapte de acteur bij de najaarspresentatie van het nieuwe tv-seizoen van RTL4.

 

Martijn moest er vooral op letten dat hij dit keer niet in de camera moest kijken, maar erlangs. Dat ging wel eens mis. ’Ik zei nog net geen 'goedenavond mensen’, zei Martijn lachend.

’Het leren van een nieuw vak aan de hand van je vader is een geschenk’, meent de presentator. ’Hij deed het vanaf het allereerste begin meteen goed’, vindt zijn vader. Martijn heeft alle afleveringen pas aan het eind teruggekeken om zijn spel niet te laten beïnvloeden.

Martijn speelt in de serie Kasper de Leeuw, de zoon van veilingmeester Arend de Leeuw (Jeroen). Kasper staat na twintig jaar afwezigheid ineens onverwachts op de stoep. Vader en zoon zijn te bewonderen op de zondagavond bij RTL4.