Koninklijke onderscheiding voor Tom Dumoulin

Giro d'Italia-winnaar Tom Dumoulin is woensdag door koning Willem-Alexander benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De wielrenner kreeg in het bijzijn van familie, vrienden en teamgenoten de versierselen opgespeld door staatssecretaris Martin van Rijn (Sport). Dat gebeurde in het stadhuis van Maastricht, voorafgaand aan de publieke huldiging daar.

Van Rijn roemde de wielrenner die zondag als eerste Nederlander ooit de Ronde van Italië wist te winnen. "Tom heeft de afgelopen weken veel losgemaakt in Nederland en laten zien dat we ook als klein land tot grootse dingen in staat zijn. De koning, het kabinet, wij allen zijn zeer trots", aldus Van Rijn. In Maastricht hebben zich duizenden mensen verzameld op de Markt om Dumoulin te huldigen.

Koning Willem-Alexander feliciteerde Dumoulin zondag al met zijn overwinning. Via het twitteraccount van het Koninklijk Huis stuurde de koning: "Wat een fantastische prestatie van Tom Dumoulin tijdens de laatste tijdrit! Bijzonder trots op zijn overwinning in de Giro d’Italia."