×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Koninklijk paar feliciteert Van Gerwen

Koninklijk paar feliciteert Van Gerwen
2.01.2019 -

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben darter Michael van Gerwen gefeliciteerd met zijn wereldkampioenschap. 'Gedurende het hele toernooi én in de finale heeft Michael van Gerwen laten zien de terechte winnaar te zijn', aldus het koninklijk paar in een bericht op de Facebookpagina van het Koninklijk Huis.


Met de winst treedt Van Gerwen toe tot de 'selecte groep darters die minimaal driemaal wereldkampioen zijn geworden', aldus de koning en koningin in het bericht. Van Gerwen wist dinsdagavond opnieuw de wereldtitel te pakken. De 29-jarige Brabander was in Londen in de eindstrijd met 7-3 te sterk voor de een jaar jongere Engelsman Michael Smith. De Nederlandse darter behaalde eerder in 2014 en 2017 de wereldtitel.

Ruim 1,5 miljoen mensen bekeken de WK-finale darts dinsdagavond op de Nederlandse televisie.