×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Koningspaar verwelkomd in New Delhi

Koningspaar verwelkomd in New Delhi
13.10.2019 -

Koning Willem-Alexander is maandagmorgen in New Delhi aan het begin van zijn staatsbezoek aan India met groot ceremonieel verwelkomd bij Rashtrapati Bhawan, de residentie van president Ram Nath Kovind.


Bij aankomst van het Nederlandse gezelschap werden 21 saluutschoten afgevuurd en een ere-escorte te paard begeleidde de auto van koning en koningin van de paleispoort naar het voorplein. Na de begroeting door het presidentieel echtpaar en premier Narendra Modi inspecteerde de koning de omvangrijke erewacht.

‘Geweldig om weer terug te zijn,’ zei Willem-Alexander tegen de president. Voor zijn koningschap heeft hij India regelmatig bezocht en in 2007 vergezelde hij samen met Máxima zijn moeder koningin Beatrix bij haar staatsbezoek. De koninklijke familie bracht ook de eeuwwisseling in India door.

De plechtigheid was maar kort. Na een kwartier vertrok het koningspaar naar Raj Ghat, voor een kranslegging bij het monument ter ere van Mahatma Gandhi.