Ga naar de inhoud

Koningspaar krijgt het druk met versturen felicitaties

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kunnen na het skiën in het Oostenrijkse Lech aan de slag met het schrijven van felicitaties aan Nederlandse wereldkampioenen. Het sturen van gelukwensen is koninklijk gebruik bij wereld- en Olympische titels en dit weekeinde waren er zowel bij het wielrennen als het schaatsen Oranje-successen.

Bij het WK allround schaatsen in het Noorse Hamar veroverde Ireen Wüst zondag haar zevende wereldtitel. Patrick Roest schreef voor het derde jaar op rij de wereldtitel op zijn naam.

De wielrenners hebben het koningspaar al enkele dagen aan het werk gehouden. Bij het wereldkampioenschap baanwielrennen in Berlijn volgden de successen en daarmee de gouden plakken elkaar in snel tempo op. De teller staat inmiddels op zes keer goud voor Nederland.

De mannenploeg won afgelopen week de teamsprint met een wereldrecord, Kirsten Wild zegevierde op het onderdeel scratch, Harrie Lavreysen won de keirin en Sam Ligtlee kwam bij de kilometer tijdrit als snelste over de finish. Zaterdag kwam daar de wereldtitel bij voor Kirsten Wild en Amy Pieters in de dertig kilometer koppelkoers. Zondag versloeg Harrie Lavreysen in de sprintfinale Jeffrey Hoogland.