×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Koningspaar deint mee met mobiele telefoons

5.05.2018 -

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van dirigent Antony Hermus heeft zaterdagavond op de Amstel in Amsterdam het 5 mei-concert verzorgd.


Onder grote publieke belangstelling vanaf de kaden voerde het orkest werken uit van onder anderen Verdi, Van Beethoven, Astor Piazzolla en Max Richter. Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren aanwezig. Die hadden hun mobiele telefoons meegenomen, zo bleek tijdens de live-uitzending op NPO 1.

In de schemering haalden koning en koningin hun mobiele telefoons tevoorschijn om met de zaklampjes te gaan zwaaien. Dat zorgde voor een sfeerverhogend effect tijdens het refrein Lights will guide you home van het lied Fix You, uitgevoerd door CM Milton en Maan en Noa Wildschut op viool.

Het concert is traditioneel de feestelijk afsluiting van Bevrijdingsdag. Het stond dit jaar in het teken van verzet. Afsluiter was We’ll meet again, het lied waarmee Vera Lynn wereldberoemd werd.