×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Koningspaar begint het nieuwe jaar rustig

Koningspaar begint het nieuwe jaar rustig
2.01.2020 -

Koning Willem-Alexander begint het nieuwe jaar rustig. Pas op 14 januari heeft hij zijn eerste openbare activiteit in de agenda staan. In Schoonhoven gaat hij dan naar de Vakschool voor goud-en zilversmeden, die 125 jaar bestaat. Koningin Máxima gaat al eerder de deur uit. Zij is volgende week woensdag in Nijmegen, voor een bezoek aan de Stichting ElanArt, het afgelopen jaar een van de winnaars van een Appeltjes van Oranje.


Het koningspaar houdt op 14 en 15 januari in het Koninklijk Paleis in Amsterdam de traditionele nieuwjaarsontvangsten. Daarvoor zijn dit jaar ook vertegenwoordigers uit de sector openbaar vervoer uitgenodigd, zo maakte de Rijksvoorlichtingsdienst vorige maand bekend.

Koningin Máxima wordt in haar VN-functie verwacht bij het Wereld Economisch Forum, dat van 21 tot en met 24 januari weer wordt gehouden in het Zwitserse Davos. Koning Willem-Alexander woont in dezelfde week in Jeruzalem het World Holocaust Forum bij. Op 27 januari is het koningspaar in Polen voor de herdenking van de bevrijding van het nazivernietigingskamp Auschwitz, 75 jaar geleden.

Staatsbezoeken

De openbaar gemaakte koninklijke agenda reikt nog niet veel verder. Bekend zijn wel staatsbezoeken later dit jaar aan Indonesië (maart) en Duitsland (juni). Koningsdag wordt op 27 april meegevierd in Maastricht.

Prinses Margriet komt begin mei in actie wanneer in Den Haag het geesteskind van de Britse prins Harry, de Invictus Games, van start gaan. De prinses en haar man Pieter van Vollenhoven zijn ook uitgenodigd om in mei in het kader van 75 jaar bevrijding een bezoek te brengen aan Margriets geboorteland Canada.

Lees ook:

ZIEN: Jan de Hoop verrast kijkers met nieuwe coupe

Nieuwe liefde Herman van der Zandt reageert op geruchten

Heftig: na imagodeuk belandde Jordy van Loon bij de psycholoog