×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Koningin Sofia breekt vakantie af

25.07.2013 -

De Spaanse koningin Sofia onderbreekt haar vakantie op Mallorca om samen met koning Juan Carlos naar Santiago de Compostela te gaan. Daar bezoeken ze de gewonden van de treinramp van woensdagavond.


De koning heeft eerder al namens de hele koninklijke familie zijn medeleven betuigd. Koningin Sofia was woensdag als eerste van de koninklijke familie aangekomen in het Palacio de Marivent, op Mallorca. Dat is het traditionele zomerverblijf van de familie.
Koning Juan Carlos zou zich later bij zijn vrouw voegen, al werd door het hof geen datum bekendgemaakt. Hij zou in elk geval voor 6 augustus komen, wanneer het bestuur van de Balearen een etentje heeft met het vakantievierende koningspaar en prins Felipe en prinses Letizia.
De Spaanse koninklijke familie heeft het verblijf op Mallorca de laatste jaren flink ingekort. Koning Juan Carlos neemt niet langer deel aan de zeilwedstrijden om de Copa del Rey, de Koningscup, die dit weekeinde beginnen. Ook prins Felipe vaart niet mee.