×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Koningin Máxima staande gehouden door verkeerspolitie in Ethiopië

Koningin Máxima staande gehouden door verkeerspolitie in Ethiopië
15.05.2019 -

Het konvooi met koningin Máxima is dinsdagmiddag op weg van Debre Berhan naar Addis Abeba even aan de kant gezet door de verkeerspolitie. Die vond dat de stoet veel te hard reed en stond klaar om bekeuringen uit te schrijven. De Ethiopische begeleiders van de koningin moesten tekst en uitleg geven, waarna de rit kon worden hervat


De agenten konden ook moeilijk zien dat het om een officieel konvooi ging. De koningin, die voor een VN-werkbezoek in Ethiopië is, reed in een onopvallende auto. Weliswaar wapperde daarop haar koninklijke standaard, maar dat zei de Ethiopiërs niet zoveel. De stoet bestond verder uit blanco busjes, en een enkele wagen van de beveiliging die ook geen zichtbare toeters en bellen had.

Het enige opvallende aan de inderdaad tempo makende auto’s waren de knipperlichten en de relatief hoge snelheid voor de weg. De wagens reden ook niet altijd vlak bij elkaar omdat de weg rijkelijk was voorzien van verkeersdrempels, waarbij steeds moest worden gestopt om te voorkomen dat de inzittenden van de auto door het dak zouden vliegen.

Een ander escorte, zoals dat in veel andere landen wel gebruikelijk is, was er in de vorm van een enkele motoragent alleen binnen Addis Abeba. Daar bleken de andere verkeersdeelnemers redelijk gehoorzaam want de stoet kon zonder opstoppingen door de avondspits rijden voor de afspraak die Máxima had bij BelCash, een bedrijf dat verschillende digitale diensten aanbiedt.