×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Koningin Elizabeth steunt Harry en Meghan

Koningin Elizabeth steunt Harry en Meghan
14.01.2020 -

De Britse koningin Elizabeth steunt Prins Harry en Meghan Markle in hun wens een stap terug te doen. Dat staat in haar verklaring die na het familieberaad naar buiten is gebracht.


‘Mijn familie en ik steunen de wens van Harry en Meghan volledig om een nieuw leven te creĆ«ren als jonge familie’, aldus de koningin. ‘Hoewel we liever hadden gezien dat ze volledig lid waren gebleven van het koningshuis, respecteren we hun wens om een meer onafhankelijk leven te leiden. Ze blijven gewaardeerde leden van onze familie.’

Elizabeth meldt ook dat er een overgangsperiode komt waarin Harry en Meghan afwisselend in Canada en het Verenigd Koninkrijk gaan wonen. ‘Harry en Meghan hebben duidelijk gemaakt dat ze niet meer afhankelijk willen zijn van openbare middelen. Dit zijn complexe zaken die we moeten uitwerken. De definitieve beslissingen worden in de komende dagen genomen.’

Het overleg maandag op Sandringham werd bijgewoond door de koningin, haar zoon kroonprins Charles en de prinsen William en Harry. Op 8 januari maakten Harry en Meghan bekend een stap terug te willen doen als leden van het koningshuis. Harry is momenteel zesde in de lijn van troonopvolging.

Lees ook:

Harry en William komen met gezamenlijk statement

Nikkie Tutorials onthult: ‘Ik ben transgender’

Frits Wester openhartig over alcoholverslaving: ‘Ik dronk het als limonade’