×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Koning Willem-Alexander spreekt vanavond land toe

Koning Willem-Alexander spreekt vanavond land toe
20.03.2020 -

Koning Willem-Alexander zal vrijdag om 19:00 uur het land toespreken over de coronacrisis. Dat maakt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vrijdagochtend bekend. De tv-toespraak wordt uitgezonden door de NOS, RTL, SBS en andere (regionale) omroepen.


De coronacrisis raakt ook het koninklijk gezin. Willem-Alexander, Máxima en hun drie dochters doen aan social distancing, nadat ook in de Oostenrijkse gemeente Lech coronabesmettingen zijn vastgesteld. De koninklijke familie was eind februari op vakantie in het ski-oord.

Het gezin houdt in ieder geval tot en met 21 maart afstand van anderen. Vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus zijn de agenda’s van leden van de koninklijke familie leeggemaakt.

Staatsbezoek Indonesië

Na hun skivakantie zijn de koning en koningin op staatsbezoek in Indonesië geweest, waarbij ze president Joko Widodo en enkele ministers ontmoet hebben. Widodo en andere bewindslieden zijn deze week getest op coronavirus, maar de uitkomst van de tests is niet bekendgemaakt.

Willem-Alexander is niet de eerste vorst die het volk toespreekt. Onder anderen koning Filip van België, koning Harald van Noorwegen en koningin Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk hebben hun volk eerder deze week al een hart onder de riem gestoken. Ze riepen op tot solidariteit en vriendelijkheid in deze onzekere tijden.

Lees ook:

Dochter (7) Miljuschka Witzenhausen met spoed naar ziekenhuis

Zangeres Sita (39) deelt geweldig babynieuws!

Dries Roelvink geeft Marco Borsato advies: ‘Lieg tegen Leontine’