×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Koning Willem-Alexander nodigt Donald Trump uit

Koning Willem-Alexander nodigt Donald Trump uit
29.05.2019 -

Koning Willem-Alexander is ingezet om Donald Trump naar Nederland te krijgen. De vorst heeft de president van de Verenigde Staten uitgenodigd voor de herdenking van de bevrijding. De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra beaamt het: 'De president heeft de uitnodiging van de koning inderdaad ontvangen.'


Trump is uitgenodigd om de herdenking bij te wonen van de Slag om de Schelde, op 31 augustus in Terneuzen. Het is dan 75 jaar na de militaire operatie die van cruciaal belang was voor de bevrijding van Nederland en Belgiƫ. Met de uitnodiging aan de Amerikaanse president neemt Nederland het risico dat de koning een blauwtje loopt. De kans dat Trump daadwerkelijk deze kant op komt, wordt klein geacht. Gebruikelijk is dat de vorst pas een uitnodiging stuurt als er aanwijzingen zijn dat de ontvanger er ontvankelijk voor is.