Koen Verweij geniet van Sterren Springen

Koen Verweij is erg blij met zijn deelname aan het SBS-programma Sterren Springen. "Ik had dit nooit willen missen", zegt de olympisch medaillewinnaar. De zwemmer is erg te spreken over de sfeer tussen de deelnemers van het programma.

 "Het is wel heel snel een hechte groep geworden, deze week zijn we met elkaar in Amsterdam gaan lunchen. Toen dacht ik echt: Ik ga hier echt wel wat vrienden aan overhouden." Verweij vertelt in De Telegraaf dat hij het programma vorig jaar al een aantal keer had bekeken en het meteen leuk vond om mee te doen: ''Dit is wel leuk, hoor, dat entertainmentwereldje. We hebben heel veel plezier, met Gerard Joling natuurlijk en Dave Roelvink. Er zitten ook een paar echt goede topsporters bij, zoals Lucia Rijker. Het zijn allemaal heel verschillende mensen, de één dus atletischer dan de ander, maar de sfeer is echt geweldig."

Het leven van de zwemmer is flink veranderd sinds zijn prestaties in Sotsji. ''Ik kwam ineens terug als een bekend persoon natuurlijk. Ik kan niet meer over straat, zo veel aandacht is er. En waardering ook. Ik heb voor de Spelen alles opzijgezet, me heel erg goed voorbereid. En ik presteerde op het moment dat ik dat moest doen. En daarna heb ik het succes wel een beetje gevierd. Net nu ik in mijn zwembroek moet, ben ik wel wat aangekomen. Het is niet meer zo strak als de topvorm waar ik voor Sotsji naartoe leefde."