kobe bryant

Basketballer Kobe Bryant en dochter Gianna in besloten kring begraven

Voormalig topbasketballer Kobe Bryant en zijn dochter Gianna zijn afgelopen week, omringd door familie, vrienden en kennissen, begraven. Volgens Amerikaanse media vond de uitvaart vrijdag plaats in het Pacific View Memorial Park in Corona del Mar, dicht bij het huis van de familie Bryant in Newport Beach.

Helikoptercrash

De 41-jarige oud-basketballer en zijn 13-jarige dochter kwamen op 26 januari om het leven toen de helikopter waarin ze zaten neerstortte op een heuvel in Calabasas, ten noordwesten van Los Angeles. In de helikopter zaten naast vader en dochter Bryant nog zeven mensen, onder wie een teamgenote van de basketballende Gianna en hun coach. Het is nog altijd onduidelijk waardoor de heli in dichte mist crashte.

Herdenkingsdienst

Op maandag 24 februari wordt een openbare herdenkingsdienst gehouden in het Staples Center, de thuishaven van Los Angeles Lakers, de club waarmee Bryant in twintig jaar in de NBA vijf kampioenschappen veroverde. De datum heeft symbolische waarde: Bryant speelde een groot deel van zijn carrière met het nummer 24, Gianna basketbalde met nummer 2 op haar shirt.

Bron: ANP

Lees ook: Weduwe Kobe Bryant deelt hartverscheurende foto

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen