Placeholder

Kinderen Willem Ruis trots

De musical Willem Ruis, De Show Van Zijn Leven ging zondag in première in de Stadsschouwburg van Haarlem, de geboortestad van de in 1986 overleden quizmaster.

Willem Ruis, De Show Van Zijn Leven is een muziektheaterproductie over de legendarische showmaster. Acteur Xander van Vledder speelt de man die tussen 1976 en 1986 de koning van de Nederlandse televisie was. Maaike Widdershoven vertolkt in de musical de rol van echtgenote Ineke Ruis. Daarnaast is Johnny Kraaijkamp in de voorstelling te zien. Erik van Muiswinkel heeft voor de shows de stem van spreekstalmeester Pierre van Ostade ingesproken. De kreet ‘En Pierre, wat hebben zij gewonnen?’ was een gevleugelde uitdrukking in de shows van Willem Ruis.

De productie kwam tot stand met de volledige medewerking van de familie Ruis. De kinderen Nicolas, Eva en Suus woonden de première zondag bij met hun moeder Ineke. "Zo trots op de cast van #Willem Ruis, de show van zijn leven. Première was geweldig. Dank iedereen!. En natuurlijk ook op de crew en iedereen die mee heeft gewerkt aan de musical'', twitterde Nicolas. "Zo trots op jullie, lieve Maaike Widdershoven en Xander Vledder. Alles gegeven'', twitterde Suus na afloop. ''Wat ontzettend lief van je. Fijn jullie weer te zien. Voelt toch ook als familie, hoe bizar ook'', antwoordde Widdershoven.

Willem Ruis, De Show Van Zijn Leven toert dit theaterseizoen langs een groot aantal Nederlandse theaters.