Publiek Neemt Afscheid Van Peter R. De Vries

Kinderen en partner Peter R. de Vries spreken bij afscheid

Het afscheid in besloten kring voor misdaadverslaggever Peter R. de Vries is donderdagochtend om 11.00 uur begonnen in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Tijdens de dienst komen onder anderen zijn zoon Royce, zijn dochter Kelly en zijn partner aan het woord. De dienst duurt tot ongeveer 13.00 uur en is alleen voor genodigden.

Rond 11.00 uur werd het lichaam van De Vries de zaal van Carré binnendragen, terwijl A Whiter Shade Of Pale van Procol Harum klonk. Het nummer was gelijktijdig te horen op diverse radiostations. Wilco Viets en Herman du Bois (die onterecht vastzaten voor de Puttense moordzaak), Rich van Hout (zoon van de geliquideerde crimineel Cor van Hout), Ralph van Reijsen, Peter Schouten en Wouter de Vries droegen de kist.

Nummers

Ceremoniemeester is Khalid Kasem. De sprekers volgen elkaar op en worden afgewisseld met muziek, waaronder Guaranteed van Eddie Vedder. De openingszin van dat nummer heeft De Vries op zijn been laten tatoeëren: “On bended knee is no way to be free”. Andere nummers die te horen zijn tijdens de dienst in Carré zijn onder meer Het Jongenshart van Bram Vermeulen, Pastorale van Liesbeth List en Ramses Shaffy en Go Now van The Moody Blues. Nadat de partner van De Vries het woord heeft genomen klinkt The First Time Ever I Saw Your Face van Roberta Flack.

Rond 13.00 uur wordt het lichaam van De Vries door de dragers de zaal van Carré uit begeleid, gevolgd door de familie en de partner van Peter. Dan klinkt de Bolero van Maurice Ravel. De uitvaart is alleen voor intimi, pers is niet welkom.

Herdacht

Woensdag brachten al duizenden mensen in Carré een laatste eerbetoon aan De Vries tijdens het publieke afscheid. Ook op tal van andere plaatsen in het land werd De Vries herdacht. De misdaadjournalist werd neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Hij overleed vorige week in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen