Kinderen blij dat Sandra een dag niet thuis kookt

Televisiekok Sandra Ysbrandy vormt met Kim-Lian van der Meij en Dirk Zeelenberg een nieuw tv-trio. Zondag begint hun middagshow Thuis Op Zondag, waarmee SBS6 in het gat springt dat Life 4 You achterlaat.

Sandra heeft er geen probleem mee dat ze weer iedere zondag aan de bak moet, net zoals bij Life 4 You. "Thuis zijn ze het al drie jaar lang gewend. Ik heb drie kinderen in de leeftijd van veertien, elf en zeven. Mijn man gaat dan op zondag biefstuk bakken, waar ze gek op zijn, met friet! Ik denk dat ze het best lekker vinden, voor een dag, dat ik er niet met mijn bieten en sperziebonen tussenin zit.”

“Drie jaar geleden dacht ik wel, ‘wow, hoe moeten we dat thuis doen?’ Maar dat heeft zich inmiddels gesetteld. Het weekend is bij ons thuis deels verplaatst naar vrijdag en zaterdag en mijn man doet dus de zondag, dat is zijn moment.”

"SBS6 was zo enthousiast, vleiend gewoon. Het is een familieprogramma en brengt veel gezelligheid met zich mee. Het past erg bij mij. Koken is een groot onderdeel van Thuis op zondag. Op die manier kon ik eigenlijk geen nee zeggen", vertelt Sandra.

“We richten ons heel erg op de gewone mens die thuis met verse ingrediënten iets lekkers wil koken. Laagdrempelig moet het zijn en dat sluit aan op mijn stijl. De gerechten moeten origineel zijn en eenvoudig te maken. We gaan lezers van damesbladen als Libelle en Margriet nauw bij het programma betrekken. Recepten en ideeën van kijkers zijn dus welkom.”

Sandra belooft de kijkers haar kook- en kledingstijl niet aan te passen. De vintage look neemt ze mee naar haar nieuwe werkplek. ‘’Het is ontstaan vanuit mijn kookstijl, die is laagdrempelig en back to the basics. Ik wil mensen weer leren van biet of knolselderij iets lekkers te maken. Dat noem ik vintage cooking, dus wat je nog kent van moeder of oma. Daar heb ik mijn kleding op aangepast. Ik ben daar ooit mee begonnen en iedereen vindt dat geweldig. Ik word daar heel veel op aangesproken en SBS wil graag dat ik daarmee doorga.”

Koken is niet alleen maar een celebrityvak, maar hard werken, vindt de tv-kok. "Het is keihard buffelen. Je hebt je inkoop en het gesjouw. Koken is een fysiek vak, je bent steeds bezig. Het is niet te vergelijken met een kantoorbaan. Als het programma zondag begint om vijf uur, ben ik al om elf uur in de studio om voor te bereiden buiten de camera’s om. En dan is er thuis ook al voorbereid en nagedacht."

Vaste rubrieken die langskomen in het SBS6-programma zijn interviews met bekende mensen, shownieuws, woontips, koken, vrijetijdsbesteding, en verhalen van gewone Nederlanders.