Kim Kardashian onder vuur door foto met olifant

Kritiek lijkt Kim Kardashian niet te deren. Terwijl ze vorig jaar nog op massale afkeuring kon rekenen nadat ze op een olifant reed in Indonesië, bezocht de realityster recent weer een olifantenopvanghuis en deelde foto's hiervan op Instagram. Volgens volgers en dierenactivisten is het centrum op Bali helemaal niet diervriendelijk en slechts een toeristische attractie.

Op foto’s knuffelt Kim met de slurf van de olifant. Ook haar man Kanye West poseert naast het dier. ‘Mis Bali! En het geweldige opvangcentrum’, schrijft de realityster erbij.

‘Bezoek en post niet over dit soort plekken als je niet de juiste informatie hebt. Deze prachtige dieren moeten met respect worden behandeld en niet worden gezien als een speeltje om op te rijden of een Insta-pic mee te maken. Walgelijk’, schrijft een volger eronder. Ook vele andere fans spreken schande en vragen Kim de foto’s te verwijderen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Missing Bali! 🌿🐘 and the amazing elephant sanctuary 📷 @kristennoelcrawley

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian West (@kimkardashian) op

De realityster heeft nog niet gereageerd op de ophef. Toen Kim vorig jaar in opspraak raakte na haar olifantenrit liet ze wel van zich horen. Destijds zei ze voor haar bezoek goed onderzoek naar de plek te hebben gedaan en dat het om ‘geredde olifanten’ ging. Dierenrechtenorganisatie PETA sprak dit echter tegen. ‘Overal in de wereld krijgen toeristen de kans om op een olifant te klimmen zonder te weten wat deze dieren moeten doorstaan.’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen