Kim Feenstra

Kim Feenstra bijgestaan door coach om jeugdtrauma’s te verwerken ‘zodat mijn zoon vrij kan zijn’

Model en fotograaf Kim Feenstra heeft een hoop meegemaakt in haar jeugd. Om te voorkomen dat ze haar jeugdtrauma’s aan haar zoontje Brooklyn (1) overdraagt, krijgt ze hulp van een coach.

“Ik merk dat mensen toch altijd willen horen dat er iets in mijn leven aan de hand is, maar ik ben momenteel heel erg happy”, vertelt Kim (36) aan tijdschrift Flair. Daar werkt ze ook hard voor, legt ze uit, want dat was vroeger wel anders.

Ze heeft een nogal rommelige jeugd achter de rug, zoals ze het zelf beschrijft, met een verslaafde moeder, met wie ze samen met haar zusje zelfs een tijdje in een Blijf-van-mijn-lijfhuis heeft gezeten. Ze zou er een dik boek over kunnen schrijven. “Omdat we veel verhuisden, heb ik op twaalf basisscholen gezeten en met mijn zusje woonde ik kort in een pleeggezin.” Daarna ging het snel bergafwaarts, beschrijft Kim. “Daarna kwam ik veel in aanraking met politie en justitie en ben ik in de prostitutie beland.” Ze krabbelde op, won in 2006 Holland’s Next Topmodel, maar ellende bleef haar achtervolgen. “In 2008 kwam mijn vriend Joshua, van wie ik heel veel hield, om het leven door een moord, daarna ben ik getrouwd en weer gescheiden. Ik bedoel: wat heb ik eigenlijk niet meegemaakt?”

Overlevingsstand

Ze heeft door alles wat ze heeft meegemaakt lang “in de overlevingsstand gestaan”. Kim wilde absoluut niet dat alles wat er met haar gebeurd is, uiteindelijk zijn weerslag heeft op haar kind en zocht hulp bij een coach. “Ik vond dat ik dat aan hem verplicht was. Ik wilde de trauma’s uit mijn jeugd niet aan hem overdragen. Want als je die niet oplost, gebeurt dat onbewust.”

Trauma’s opruimen

Trauma onder ogen komen is bepaald niet makkelijk, maar voor Kim noodzakelijk. Haar missie is “mijn oude zeer en dat van mijn ouders en voorouders bij hem weghouden zodat hij vrij kan zijn”, zo legt het model uit. “Ik ben nu dus bezig om die trauma’s op te ruimen en dat gaat gepaard met een lach en een traan.”