Kerk Lage Vuursche trekt bekijks

Rond de Stulpkerk in Lage Vuursche (gemeente Baarn), waar vrijdag prins Friso wordt begraven, was het dinsdagavond al een komen en gaan van belangstellenden. Buurtbewoners en dagjesmensen namen alvast een kijkje en spraken vrijwel unaniem hun medeleven uit met Friso's vrouw prinses Mabel en hun twee jonge dochters en Friso's moeder, prinses Beatrix.

Het kleine kerkhof rond de kerk, dat normaal vrij toegankelijk is, is tijdelijk afgesloten. Het terrein grenst aan kasteel Drakensteyn, waar Friso zijn jongensjaren doorbracht. Volgens een buurtbewoonster is prinses Beatrix al op Drakensteyn. Zij zag de prinses dinsdagmiddag in Lage Vuursche in gezelschap van haar schoondochter Mabel, de twee kleindochters Luana en Zaria en haar jongste zoon, prins Constantijn. Het feit dat de toegangshekken van het kasteel door de marechaussee worden bewaakt, lijkt de aanwezigheid van de oud-vorstin te bevestigen.

Op het kerkhof was nog niets te zien. Er was nog geen plaats gemarkeerd voor een eventueel nieuw graf. Een buurtbewoonster zei te vermoeden dat de prins mogelijk op het terrein van Drakensteyn zelf wordt begraven. De Rijksvoorlichtingsdienst liet dinsdag echter weten dat Friso op het kerkhof van de Stulpkerk wordt begraven.

Omwonenden houden er rekening mee dat de enige weg door Lage Vuursche vrijdag voor alle verkeer wordt afgesloten, maar ze hebben daar nog geen officieel bericht van gekregen. In het dorp, dat midden in het bos ligt en bekendstaat om zijn pannenkoekenrestaurants, hingen alle vlaggen halfstok.