×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Keith Bakker opnieuw verdacht van zedendelict

Keith Bakker opnieuw verdacht van zedendelict
28.09.2019 -

Oud-verslavingsgoeroe Keith Bakker moet zich melden bij de politie. Hij wordt verdacht van een zedenmisdrijf. Bakker (58) woont in Bali, maar reist dit weekend naar Nederland om zich dinsdag bij de politie in Amsterdam te melden. Dat bevestigt zijn advocaat Michael Ruperti, na berichtgeving in het AD.


Advocaat Ruperti weet alleen dat het dit keer om een zedenaangifte gaat. Ook wordt Bakker verweten dat hij het beroepsverbod heeft overtreden dat hij bij zijn veroordeling in 2012 kreeg opgelegd. Hij mocht tien jaar lang niet actief zijn als hulpverlener.

Zeven jaar geleden werd Bakker veroordeeld tot vijf jaar cel wegens seksueel misbruik van een aantal meisjes en jonge vrouwen. Hij werkte als hulpverlener en opende in 2004 een afkickkliniek. Hij verscheen veel op televisie, onder meer als ervaringsdeskundige en als coach van probleemjongeren. Bakker was onder meer te zien in de realityseries als Van etter tot engel en Family Matters.

Lees ook:

Keith Bakker blijft achter tralies

R. Kelly opnieuw aangeklaagd voor zedendelict