×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Kees van der Spek: ontvoering Derk Bolt eng

20.06.2017 -

Misdaadjournalist Kees van der Spek noemt de ontvoering van Spoorloos-presentator Derk Bolt en zijn cameraman “echt eng”. “Dit is wat je echt niet wil”, vertelt hij.


Kees werd tijdens zijn reizen ook eens bedreigd en bijna ontvoerd, maar heeft naar eigen zeggen te maken met veel minder grillige mensen. “Het gaat toeristenoplichters alleen maar om de centen. Ik heb als safety altijd 1000 euro in mijn sok. Die kan ik de ene kant op weggooien en de andere kant op wegrennen als het echt mis gaat. Maar dit is van een heel andere orde. Deze mensen zijn niet uit op geld, maar vechten voor hun idealen. Ik zou dat behoorlijk eng vinden,” vertelt hij op Radio 10.

Volgens de Colombiaanse media zijn Bolt en zijn cameraman sinds zaterdag ontvoerd door guerrillabeweging ELN. Het team van Spoorloos was in het noorden van het land op zoek naar een biologische moeder van een Nederlander. Colombia heeft het leger ingezet om de Nederlanders op te sporen.