Katz ontkent relatie met Hoffman

David Bar Katz, de vriend van Philip Seymour Hoffman die de acteur zondag dood in zijn woning aantrof, eist 50 miljoen dollar (bijna 37 miljoen euro) van het blad National Enquirer. Het tijdschrift beweert in een nieuw artikel dat Katz en Hoffman lovers waren.

Het stuk, dat in de nieuwste editie te lezen is, claimt verder dat Katz de aan drugs verslaafde Hoffman de avond voordat hij stierf heroïne zag gebruiken. Het tijdschrift citeert uit een interview dat Katz zou hebben gegeven.

Het artikel is 'volledig verzonnen', volgens de advocaat van Katz. "Er was geen interview", zo staat in de juridische papieren die in handen zijn van E! News. "Bar Katz en Hoffman zijn nooit lovers geweest. Bar Katz heeft Hoffman de avond voor zijn dood, of op enig ander moment, nooit heroïne of cocaïne zien gebruiken."

Katz nam zondag een kijkje in Hoffmans flat op verzoek van zijn vriendin Mimi O'Donnell, nadat Hoffman niet zoals afgesproken hun drie kinderen had opgehaald. De theatermaker vond Hoffman in de badkamer met een naald in zijn arm.