×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Katy Perry onder vuur om commercial

5.07.2017 -

Katy Perry ligt onder onder vuur wegens een online commercial voor een Australische warenhuisketen. Hierin geeft ze haar hond de opdracht op koala's te jagen. Het warenhuis ziet zich genoodzaakt het spotje aan te passen.


De Amerikaanse zangeres is in Australië om haar tournee Witness van volgend jaar te promoten. Door flink te bestellen bij warenhuis Myer kunnen Australiërs een van de 8000 tickets winnen, zegt Katy Perry in het YouTube-spotje waarin ze te zien is met haar hondje Nugget.

Dierenarts Claire Madden zegt misselijk te zijn geworden van het spotje, omdat de zangeres het hondje opdraagt op koala's te gaan jagen. De dierenarts van wilde dieren zegt in The Courier Mail dat Katy Perry eens zou moeten zien hoe honden koala's in het wild dagelijks op verschrikkelijke wijze verwonden. In de Australische deelstaat Queensland worden jaarlijks 110 koala's aangevallen en gedood door honden.

Een woordvoerder van Myer laat weten dat de kritiek terecht is. Het warenhuis belooft de gewraakte opmerking over de koala's zo snel mogelijk te wissen uit de spotjes. Claire Madden reageert opgelucht. 'Het is goed nieuws dat ze in actie komen, maar ik blijf me verbazen hoe de marketingafdeling deze commercial door kon laten. Het is erg onnozel.'