×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Katy Perry haalt Blackface-schoen uit handel

Katy Perry haalt Blackface-schoen uit handel
12.02.2019 -

Zangeres Katy Perry heeft schoenen van haar collectie uit de handel gehaald. Volgens critici leken de zwarte schoenen met ogen en rode lippen wel erg veel op blackface. Dat is een Amerikaanse term voor een zwart geschminkt gezicht. Op die manier werd vroeger in het theater een karikatuur van een Afro-Amerikaanse slaaf uitgebeeld.


Ze excuseerde zich in een statement voor de ontstane situatie: ‘De schoenen, die werden gemaakt in negen kleuren waren onderdeel van een collectie, waren bedoeld als eerbetoon aan moderne kunst en surrealisme. Ik was bedroefd toen ik hoorde dat de schoenen werden vergeleken met blackface. Onze intenties waren niet om iemand dan ook pijn te berokkenen. We hebben ze onmiddellijk uit de handel genomen.’

Het is niet de eerste blackface-modemisser. Vorige week haalde Gucci een zwarte wollen trui uit de damescollectie na een stortvloed aan klachten. Veel mensen vonden ook dat ontwerp erg lijken op blackface.