Katrien van Beurden werkt met Life Of Pi-acteur

De Nederlandse actrice Katrien van Beurden gaat in India een voorstelling maken met de Indiase topacteur Adil Hussain. De ster werd wereldberoemd dankzij zijn vertolking van vader Santosh Patel in de met vier Oscars bekroonde speelfilm Life of Pi.

De 36-jarige Van Beurden reist de komende week naar India voor een 14-daagse tournee met haar vaste theatergezelschap. Samen met Hussain verzorgt de groep onder meer een workshop en een voorstelling in New Delhi met lokale acteurs. Deze voorstelling maakt deel uit van een grote theaterproductie die Van Beurden in 2015 in Amsterdam gaat maken met theatermakers uit de hele wereld.
“India staat bekend als een land van extremen”, vertelt Van Beurden. “Het lijkt me geweldig om de komende twee weken zoveel mogelijk facetten van het land te leren kennen.” Zij reist dit jaar de hele wereld over om overal Hotel Courage op te voeren. Het interactieve verhaal speelt zich af in de kamer van een denkbeeldig hotel, waar mensen uit alle lagen van de samenleving samenkomen. Voor de uitvoering in Amsterdam in 2015 komen acteurs uit alle landen die de tournee van Van Beurden aandoet naar Nederland.
De actrice is momenteel op televisie te zien in de series Overspel en Sophie's Web. Daarnaast is zij artistiek leidster van het in Amsterdam gevestigde Theatre Hotel Courage, een internationaal gerenommeerd hedendaags Commedia dell’ Arte gezelschap. Hiermee toerde ze onlangs door de Verenigde Staten en Canada. In januari gaat ze naar Los Angeles om daar de titelrol te spelen in Hedda Gables van het Pacific Resident Theater gezelschap.