Katja in nieuwe politieserie

Katja Römer-Schuurman en Ariane Schluter gaan de vrouwelijke hoofdrollen spelen in de nieuwe Nederlandse politieserie Noord/Zuid. Regisseur Paula van der Oest en scenarist Simon de Waal ontwikkelen de nieuwe reeks op dit moment.

Andere acteurs die een vaste rol krijgen, zijn Gijs Scholten van Aschat, Juda Goslinga, Meral Polat en Patrick Laureij. De reeks vertelt over een Amsterdamse rechercheur (Schluter) die haar achtergrond als psycholooog inzet bij het oplossen van misdaden.

Van der Oest werkt als hoofdschrijver aan de scenario's en gaat de meeste afleveringen regisseren. Andere schrijvers die aan het project meewerken zijn Simon de Waal (Cop vs Killer), Lineke van den Boezem (Verborgen Gebreken) en Inge Hardeman. De opnames vinden vanaf half april plaats in Amsterdam. Van der Oest legde onlangs de laatste hand aan de thriller Lucia de B., over een van de grootste gerechtelijke dwalingen uit de Nederlandse geschiedenis. De film, met in de hoofdrollen Schluter en Barry Atsma, is begin april in de bioscopen te zien.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen