Katja in Amerikaanse spionageserie

Katja Herbers gaat een gastrol spelen in het derde seizoen van de Amerikaanse spionageserie The Americans. De Nederlandse actrice speelt een Europese studente die in een Russische gevangenis terechtkomt.

Dat heeft haar agent maandag bekendgemaakt. Herbers, die in meerdere afleveringen te zien zal zijn, werd door de producenten benaderd voor de rol op basis van haar spel in een andere Amerikaanse serie, Manhattan, waarin zij een vaste rol heeft. De opnames van Herbers rol vinden plaats in New York.

The Americans, bedacht door de voormalige CIA-agent Joe Weisberg, speelt zich af in de jaren tachtig tegen de achtergrond van de Koude Oorlog. Het verhaal draait om twee KGB-agenten sinds het einde van de jaren zestig in Washington wonen, waar ze hun werk als reisagenten afwisselen met hun bezigheden als spionnen. Hun in Amerika geboren kinderen Paige en Henry weten niets van het geheime leven van hun ouders. Het derde seizoen zal naar verwachting in 2015 worden uitgezonden.

Katja Herbers is al langer bezig met het ontwikkelen van een internationale loopbaan. Zo speelt ze momenteel een vaste rol als wetenschapster in de Amerikaanse drama-serie Manhattan, over het leven van de wetenschappers die verbonden waren aan het project waarbij de eerste atoombom werd ontwikkeld. In Nederland was de actrice onder meer te zien in de films Loft en Mannenharten en de tv-serie Divorce.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen