Katja Herbers wel ‘honderd keer’ afgewezen

Katja Herbers is binnenkort te zien in het tweede seizoen van de HBO-hitserie Westworld, die op 23 april van start gaat. Maar aan het krijgen van zulke grote rollen gingen vele audities vooraf.

'Je moet voor alles vechten en je moet voor alles auditie doen', vertelt de 37-jarige Herbers in Metro. Auditie voor Westworld deed de actrice gewoon thuis. 'Ik kreeg een nepscène toegestuurd om te spelen en op te nemen. Die was nep omdat de fanbase van Westworld zo groot is en ze bang zijn dat er iets uitlekt'. Daarna mocht ze op gesprek in Los Angeles. 'Klinkt misschien nog best gemakkelijk, maar ik heb een heleboel audities gedaan voor rollen in Amerikaanse films en series die ik niet gekregen heb. Wel een stuk of honderd, denk ik'.

In het tweede seizoen van de HBO-serie Westworld speelt ze Grace, 'best een flinke rol'. Westworld speelt zich af in een technologisch geavanceerd themapark dat wordt bevolkt door androïden. Deze vervullen de wensen van hun gasten, die daarvoor heel veel moeten betalen: 'Je hebt dus echte mensen en robots, guests en hosts. Ik ben een guest en ben al best vaak in dat park geweest. Ik ga er nu weer naartoe op een moment dat er grote chaos heerst want de hosts zijn in opstand gekomen'.

Tijdens de opnames woont ze afwisselend in Amsterdam en Los Angeles. Het auditeren voor andere rollen gaat dan gewoon door: 'Ik zie het als een soort sport en ik probeer er zo weinig mogelijk van te verwachten. Ik heb voor grote films geauditeerd terwijl ik van tevoren wel wist dat iemand als Natalie Portman of Scarlett Johansson de hoofdrol zou krijgen. Dan vind ik het toch heel leuk om zo'n script te lezen en een week lang net te doen alsof ik in die nieuwe film van weet-ik-veel-wie ga spelen'.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen