Katja Herbers: opnames Westworld loodzwaar

Katja Herbers doet het in haar vrije tijd het liefst rustig aan. Zo kan de actrice een beetje bijkomen van de loodzware opnames van Westworld, de HBO-serie waarin ze komend seizoen te zien is.

De opnamedagen zijn veel langer dan ze in Nederland gewend was. 'Fysiek behoorlijk intensieve werkdagen van zestien, zeventien uur. In Nederland zeggen ze na tien uur filmen al snel: 'Jongens, biertje doen?' Nou, in Amerika houden ze dus echt niet op', vertelt Katja in Veronica Magazine. 'Iedereen krijgt wel netjes overuren betaald, maar het is werken totdat je er ongeveer bij neervalt'.

Na een nachtopname was Katja zelfs zo vermoeid dat ze op weg naar huis moest stoppen. 'Na een draainacht van veertien uur heb ik de auto onderweg naar huis maar langs de kant van de weg gezet en ben ik erin gaan slapen. Doorrijden was mijn dood geworden', aldus de actrice. 'Buiten draaitijd hou ik daarom liever een soort thuisvakantie'.

Het is veel wachten bij de opnames, vindt Katja. 'Maar ik laat het niet merken, hoor. Kijk, als je steeds zelf aan de bal bent, is het minder lang. Maar bij Westworld moet ik soms drie uur wachten voor ik weer eens aan de beurt ben. Dan ben je je adrenaline kwijt en word je hartstikke gek'.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen