Karl Lagerfeld zwaar onder vuur

Karl Lagerfeld heeft een aantal pittige uitspraken gedaan over het vluchtelingenbeleid van de Duitse regering. De mode-ontwerper was afgelopen weekend te gast in de Franse televisieshow Salut Les Terriens en gaf zijn ongezouten mening over het besluit van bondskanselier Angela Merkel om de grenzen open te stellen voor Syrische vluchtelingen.

"Je kan niet miljoenen joden vermoorden, om vervolgens miljoenen van hun ergste vijanden binnen te halen. Merkel had al miljoenen immigranten toegelaten, die goed geïntegreerd zijn, die werken en waarmee het prima gaat. Ze had geen enkele reden om nog eens zoveel toe te laten, alleen maar om haar imago als boze stiefmoeder weg te poetsen, dat ze heeft opgelopen na de Griekse crisis," aldus Lagerfeld. Volgens hem heeft Merkel een grote fout gemaakt met haar beleid.

De flamboyante ontwerper is een Duitser, maar woont al jaren in Frankrijk. Hij staat erom bekend zijn mening niet onder stoelen of banken te steken. Toch kan deze actie nog een staartje krijgen: bij de mediawaakhond CSA regende het klachten tijdens en na de uitzending. Zijn gaan de zaak bekijken, maar hebben nog niet officieel gereageerd.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen