Kanye zwijgt

Kanye West heeft al een voornemen voor het nieuwe jaar. De rapper, ook wel bekend om zijn nogal omstreden uitspraken, heeft aangekondigd dat hij zijn mond gaat houden en geen controversieel commentaar zal leveren voor “op zijn minst zes maanden”.

Dat zei hij tijdens een 27 minuten durende tirade tijdens zijn meest recente stop van zijn Yeezus Tour in Toronto afgelopen week. “Alles wat ik zeg dat niet is toegestaan, neem het nu in je op”, zo waarschuwde hij zijn fans. “Dit kan de laatste keer in een lange tijd zijn dat je me zo hoort. Misschien voor zes maanden. Op zijn minst. Je zult interviews terug moeten luisteren als je echtheid wil horen.”

West zei dat hij heeft besloten om zich in 2014 compleet te focussen op nieuwe ideeën en creatieve uitspattingen. “Ik wil niet die gast zijn die alle kansen van de wereld heeft en alleen focust op het negatieve of klaagt over dingen. Dus ik wil jullie laten weten dat dit de laatste keer is dat je me iets negatiefs over iemand hoort zeggen."

Of hij zijn belofte kan houden is nog maar de vraag, want nog in dezelfde speech tijdens zijn concert gaat hij los over de Grammy's. Zo is hij genomineerd voor twee stuks, veel te weinig vindt hij zelf. “Ze hebben me genomineerd voor twee Grammy's”, zo foeterde hij. “Jezus, het best gewaardeerde album van het jaar!”