×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Kanye West opnieuw beticht van plagiaat

19.06.2018 -

De nieuwe campagnefoto's van het modelabel van Kanye West, Yeezy, lijken verdacht veel op een serie beelden die zijn gemaakt door artieste Rita Minissi in 2015.


'Een nieuwe dag, een nieuwe rip-off van Kanye. Het is vrij triest als je weet dat het originele werk van Rita Minissi voortkwam uit een persoonlijk trauma en een verlangen om weer een te worden met haar lichaam,' schrijft Instagram account Diet Prada. 'Zal Kanye het dit keer toegeven of geeft hij weer anderen de schuld, zoals hij destijds deed met de schets van Tony Spackman?'

Eerder dit jaar riep ex-Nike-designer Tony Spackman Kanye op het matje voor het schaamteloos jatten van een 13 jaar oude schets van hem en het doen voorkomen alsof het een idee van Yeezy was. Kanye verdedigde zich toen door te zeggen 'dat er net nieuwe mensen waren aangenomen, die het werk van anderen als dat van zichzelf hadden gepresenteerd'. De medewerkers zouden vervolgens direct de laan zijn uit gestuurd.