Kanye West eist gestreken tapijt van BBC

Rapper Kanye West was deze week te gast in het BBC-programma Later… With Jools Holland. De man van Kim Kardashian mocht een aantal songs doen in de populaire muziekshow. De Amerikaan had wel wat eisen voor hij akkoord ging met het optreden.

 

Zo wilde hij dat het tapijt van zijn kleedkamer gestreken werd, schrijft Mirror. Het tapijt zou anders te hobbelig voor hem zijn. Dat was niet de enige eis van Kanye, hij wilde ook per se een geheel witte kleedkamer. Bovendien eiste hij voor zijn gevolg de helft van de beschikbare kleedkamers op.

Maar er was meer divagedrag waar de BBC mee te maken kreeg; de rapper bleek tijdens de repetities een ware lastpost. Zo vond hij de plek waar hij moest optreden niet goed genoeg. Volgens bronnen zou Kanye stampvoetend hebben geëist dat zijn podium werd afgebroken en opnieuw opgebouwd zou worden zoals hij dat wilde.

Alle inspanningen van de BBC om het Kanye naar de zin te maken, waren niet vergeefs. Volgens Mirror stond het optreden van de rapper als een huis. En volgens een lid van de crew van Later… was het toen ook gedaan met het divagedrag.