Kaartverkoop Lowlands stokt

De voorverkoop van kaarten voor de 22e editie van Lowlands kwam zaterdag om 11 uur net als andere jaren flitsend uit de startblokken. Maar 4 uur nadat de verkoop was begonnen, waren nog niet alle kaarten verhandeld. Tegen 15.00 uur waren ruim 50.000 van de 55.000 tickets van de hand gegaan, en daarna zakte de verkoop in.

In voorgaande jaren waren de kaarten doorgaans razendsnel uitverkocht, vorig jaar zelfs 'bizar snel' in een uur en drie kwartier. Dat het nu iets langzamer gaat, kan volgens Bente Bollman van Lowlands door verschillende factoren komen. Zo is er meer concurrentie doordat er meer festivals zijn. Ook wachten mensen nog even af tot het hele programma bekend is. En verder is een ticket dit jaar 10 euro duurder dan vorig jaar; drie dagen Lowlands kost nu 195 euro.

Het popfestival wordt dit jaar gehouden op 15, 16 en 17 augustus. Op dit moment zijn pas 12 van de 200 acts bekend. Op het programma staan optredens van onder anderen Queens of the Stone Age, Skrillex, The Cat Empire en Mando Diao.