Justin en Jennifer op huwelijksreis naar Bora Bora

Courteney Cox vertrok als laatste op de bruiloft van Jennifer Aniston en Justin Theroux woensdagavond. De oud-collega van Jennifer in Friends feestte tot 3 uur ’s nachts door.

“De muziek stond om 2 uur nog behoorlijk luid”, vertelt een ooggetuige aan People. Ook Ellen DeGeneres en Jimmy Kimmel, die het vrijgezellenfeest voor Theroux had georganiseerd, bleven tot in de late uurtjes.

Courteney wist als goede vriendin van Jennifer van de bruiloftsplannen, maar veel andere gasten dachten dat ze naar een verjaardagsfeest voor Justin gingen. Zij arriveerden rond 16.30 uur bij het koppel thuis, waarna de ceremonie binnenshuis plaatsvond. De trouwringen die Jennifer en Justin uitwisselden waren ontworpen door Jennifer Meyer, een goede vriendin van het stel en de vrouw van acteur Tobey Maguire.

Het feest was daarna buiten in de tuin, waar Jennifer zich rond 21.00 uur bij gasten als Lisa Kudrow, Chelsea Handler, Jason Bateman, Emily Blunt en Will Arnet voegde. Kort voor middernacht werden de gasten getrakteerd op een optreden van Sia, die onder meer haar hit Chandelier zong.

Donderdagochtend werden Jennifer en Justin gespot terwijl ze met een privévliegtuig op huwelijksreis vertrokken. Volgens People vieren de twee hun honeymoon in Bora Bora en hebben ze een aantal vrienden, onder wie Chelsea Handler, meegenomen.

Theroux en Aniston zijn al jaren verloofd, ze maakten in augustus 2012 bekend trouwplannen te hebben. De 46-jarige actrice zou er alles aan gedaan hebben om het partijtje geheim te houden. Zo werd een speciale opslagruimte gebouwd voor alle meubels, moest al het personeel de mobiele telefoon inleveren en mocht dagenlang niet bij Anistons optrekje worden geparkeerd.

Nancy Dow Aniston, de moeder van Jennifer, was niet aanwezig bij de bruiloft van haar dochter. Nancy laat dit aan RadarOnline weten.

Hoewel Nancy bij de ceremonie en het feest afwezig was, vindt ze het toch geweldig dat haar dochter is getrouwd. "Het is fantastisch", vertelt ze de website. "Alles wat ik over haar wil zeggen is lief bedoeld."

Jennifer heeft er in interviews nooit een geheim van gemaakt dat ze geen geweldige band had met haar moeder. "Ze was altijd erg kritisch tegenover mij. Ze was model, ze was prachtig en dat was ik niet", zei Jennifer eens. "Ze was ook erg meedogenloos."

In 1999 gaf Nancy een boek uit onder titel From Mother to Daughter to Friends: A Memoir. Daarin kwam haar dochter ruim aan bod. Volgens RadarOnline hadden moeder en dochter ongeveer een jaar geleden besloten de strijdbijl te begraven. Het is dan ook niet duidelijk of Nancy geen uitnodiging heeft gekregen of dat ze zelf besloot om niet naar de bruiloft te gaan.