Placeholder

Jubileum Willeke Alberti wordt groot feest

Willeke Alberti pakt begin februari groots uit tijdens twee bijzondere voorstellingen in koninklijk theater Carré in Amsterdam. De zangeres viert op 2 en 3 februari met twee unieke concerten haar eigen zeventigste verjaardag, haar 60-jarig jubileum als artiest en de dertigste sterfdag van haar vader en inspirator, Willy Alberti.

"Ik mag er nog niet alles over vertellen, maar het worden grootse avonden", vertelt de zangeres. "Het wordt een heel persoonlijke muzikale reis waarop ik met veel vrienden het leven wil vieren en herinneringen ophaal aan mijn lange carrière. Daarin is uiteraard een heel grote rol weggelegd voor mijn vader. Zonder hem was ik vermoedelijk nooit in dit vak beland."

De kaartverkoop is deze week van start gegaan. Een groot deel van de opbrengst van de galavoorstelling gaat naar de Willeke Alberti Foundation, die culturele activiteiten voor zieke kinderen, senioren en minder validen organiseert. De zangeres is van half september tot en met eind december nog door heel Nederland te zien in de vrolijke musical De Jantjes, over het na-oorlogse Amsterdam. Het stuk is voorlopig voor de laatste keer in de Nederlandse theaters te zien: de erven van de makers hebben besloten dat het stuk de komende 15 jaar niet meer mag worden opgevoerd.