Josine van Dalsum (61) overleden

Actrice en kunstenares Josine van Dalsum is overleden aan de gevolgen van kanker. Ze is in besloten kring gecremeerd.

In 2003 werd longkanker geconstateerd bij de actrice. Ze werd geopereerd, maar een jaar later werden er 2 hersentumoren bij haar ontdekt. Aanvankelijk kreeg ze te horen dat ze nog een jaar te leven zou hebben, maar dankzij geavanceerde bestralingstechnieken kon ze toch behandeld worden.

Josine speelde toen samen met haar zoon Aram van de Rest, die in de soap ONM het vriendje van Yolanthe speelde, in het toneelstuk ‘LeefTijd’. Het toneelstuk ging over een terminaal zieke vrouw en haar zoon.

In maart 2008 werd Josine weer geopereerd omdat haar hersentumor was gaan groeien. In oktober van dat jaar ging haar voorstelling ‘Vleugellam’ in première. Haar man John van de Rest nam de regie voor zijn rekening. Begin dit jaar was Josine’s gezondheidstoestand echter zo verslechterd dat ze de optredens moest staken.

17 november is Josine, die afgelopen zomer nog een koninklijke onderscheiding ontving, overleden. Tragisch genoeg heeft ze haar eerste kleinkind niet geboren kunnen zien worden. De vriendin van Aram is in februari uitgerekend.