Jos Brink wordt geëerd in Purper-voorstelling

Cabaretgroep Purper heeft de huidige voorstelling Vier jaargetijden enigszins aangepast. Tijdens de voorstelling dit najaar zit er een extra hommage aan Jos Brink in de show, omdat het tien jaar geleden is dat de kunstenaar overleed. Brink maakte enkele jaren deel uit van Purper.

Cabaretier Frans Mulder zingt tijdens de reprise van de tournee het nummer Dode Dingen, geschreven door Brink. Ook halen de leden van Purper herinneringen op aan de overleden ster en hun samenwerking.

 

Brink speelde mee met de veelgeprezen jubileumvoorstelling Purper Honderd. Hij zou ook meedoen aan het nieuwe programma, Purper 101. Maar tijdens de try-outs bleek hij te ziek te zijn om te kunnen spelen. Kort daarna overleed de cabaretier aan de gevolgen van kanker.

 

Purper was een dierbaar hoofdstuk uit zijn carrière. Brink werd in zijn Purper-kostuum begraven en de leden van de groep hielden een wake bij de kist toen de overleden kunstenaar lag opgebaard in Carré. Vier jaargetijden is vanaf 13 september weer in de Nederlandse theaters te zien.