×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jorrit Bergsma haakt boos af

22.02.2014 -

Heibel in de herenschaatsploeg in Sotsji die vandaag de finale Team Pursuit rijdt tegen Zuid-Korea. Jorrit Bergsma heeft zich boos afgemeld. Dat betekent dat als één van de andere schaatsers op het laatste moment geblesseerd raakt, bondscoach Arie Koops een probleem heeft.


Jorrit, die verrassend goud won op de tien kilometer heren, is teleurgesteld dat hij vrijdag niet in actie mocht komen tijdens de kwart- en halve finale. ‘Ze hebben me gevraagd deel uit te maken van een ploeg en ik heb nooit het gevoel dat ik er echt deel van heb uitgemaakt. Ze verwachten nu wel dat ik paraat sta, maar als we straks een medaille winnen dan sta ik met lege handen. Ik heb het gevoel dat ik gebruikt word voor noodgevallen, dat ik een beetje genaaid word hier."

Jorrit gaf aan voor z’n plezier te rijden en plezier heeft hij momenteel absoluut niet.

Er was afgelopen zomer overigens ook al een relletje tussen Jorrit en de bondscoach. Jorrit meldde zich af voor een trainingskamp, waarop Koops hem uit de ploeg zette. Nadat de problemen waren uitgesproken, werd hij toch weer opgenomen in de ploeg.

Met deze rel eindigt de zo succesvolle medaillejacht van onze schaatsers vandaag dus een beetje in mineur.